Hoe werkt het?

Welk consult is passend?

Afhankelijk van jullie situatie, wensen en behoeften kijken wij samen tijdens een kennismakingsgesprek welk consult het beste bij jullie aansluit. Daarna stuur ik je een uitgebreide schriftelijke intake toe. Neem hier even de tijd voor en probeer deze zo compleet mogelijk in te vullen. Hieruit haal ik namelijk mijn analyse waarbij ik op drie verschillende manieren naar het slapen kijken: technisch, fysiek en soft. Nadat je de intake hebt ingevuld, hebben we nog telefonisch contact om het formulier door te nemen. 

Wat kan je verwachten?

Op de afgesproken datum ontvang je van mij een op maat gemaakt slaapplan, gebaseerd op de Droomritme Methode. Dit plan is compleet met een analyse van het slaapgedrag, de onderliggende oorzaken en de daarbij behorende adviezen. Daarnaast ontvang je een uitgebreide stappenplan op maat en antwoord op je vragen. Dus geen kant en klaar plan, maar maatwerk met extra aandacht voor onrust, voeding en de natuurlijke ontwikkeling van je kindje.

Extra informatie

Bij je consult krijg je extra informatie in de vorm van Factsheets. Deze worden als bijlage bij de e-mail gevoegd. Per leeftijd zijn er weer bijzonderheden. Het kan dus zinvol zijn steeds terug te gaan naar deze Factsheets om de actuele ritmes te volgen en te weten wat er speelt op bepaalde leeftijden. 

En daarna

Neem je rustig de tijd om alles door te lezen. Afhankelijk van het gekozen pakket nemen we het plan door en kan ik eventuele onduidelijkheden of vragen nog beantwoorden. 

Je gekozen pakket bepaalt de mate van begeleiding en coaching. Het plan biedt voldoende handvatten om zelfstandig aan de slag te gaan. Heb je een Premiumconsult, dan help ik ook in de weken die volgen. Heb je geen Premiumconsult en merk je dat je begeleiding of 'even terugkoppelen' toch wel prettig vindt, dan kun je altijd (achteraf) nog extra coaching bijboeken.

Afrondend gesprek

Na 3 weken vindt het afrondend gesprek plaats. 

De intake is schriftelijk. Dat maakt dat je zelf dieper gaat nadenken over de situatie waar je in zit en dit kan nieuwe inzichten geven. Ook heb je op deze manier rustig de tijd om alles op te schrijven wat er speelt. 

Het slaapconsult ontvang je schriftelijk, zodat je het zo vaak als je wilt kunt terug lezen en het erbij kunt pakken als het nodig is.

Certified Droomritmecoach

Ik ben gecertificeerd droomritmecoach, wat betekent dat ik ben opgeleid tot slaap- en onrustcoach volgens de Droomritmemethode door Stephanie | Slaapdeskundige. De methode is door haar ontwikkeld, in samenwerking met zorgverleners en ouders, bestaat meer dan tien jaar en is bewezen effectief. Dat betekent dat de aanpak responsief is, met oog voor hechting en je persoonlijke situatie en zonder huilen. Als droomritmecoach word ik continu up to date gehouden en jaarlijks gecertificeerd en er gelden speciale toelatingseisen op de opleiding to mogen volgen.