• Bloscoaching

Flesvoeding op verzoek

Op verzoek voeden is iets wat je vaak alleen hoort als het over borstvoeding gaat, maar het kan zeker ook bij flesvoeding. Want waarom zou een borst gevoede baby dit prima zelf kunnen regelen en moet het bij een fles gevoede baby via een schema?
Zeker wanneer een baby last heeft van reflux zijn te grote flessen niet echt handig en kunnen alleen zorgen voor meer onrust in het buikje. Het rekt zijn maagje uit, maar het ontregelt ook zijn bloedsuikerspiegel. Voor een baby is het daarom veel fijner om kleinere flesjes te drinken, die passen bij het formaat van een babymaagje.
Maar hoe ga je dit precies doen? Hieronder enkele tips:


· Een baby die borstvoeding krijgt moet goed zuigen om de melkstroom op gang te krijgen én te houden. De fles geeft een constante stroom voeding die je niet kunt stoppen. Als je flesvoeding op verzoek wilt geven, dan wil je het voor je kindje niet te makkelijk maken. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een speen met een kleiner gaatje, zodat hij echt moet zuigen om de melk eruit te krijgen.


· Maak de flesjes klaar volgens de instructie op de verpakking, maar laat je baby de hoeveelheid per flesje bepalen. Zo kom je dus uit op meerdere kleinere flesjes per dag, je baby bepaalt hoeveel hij drinkt. Je wilt wel dat hij zo’n twintig minuten over zijn voeding doet, zo weet je zeker dat hij wel voldoende binnenkrijgt.


· Let op de signalen bij je baby en geeft de fles als je ziet dat hij honger krijgt. Dat kan zomaar elke 3 uur zijn, maar dus ook vaker.


· Voed hem het liefst zittend, terwijl hij lekker tegen je aan hangt en houd de fles zo voor zijn mond dat hij zelf moet aanhappen. Zorg ervoor dat de speen gevuld is en er geen lucht mee naar binnen kan. Zo kan je baby zelf beginnen en stoppen met drinken en leert hij zijn eigen honger en gevoel van verzadiging kennen.


Is hij vrolijk, groeit hij goed en heeft hij regelmatig plas- en poepluiers, dan zit je op de goede weg. De meeste kinderen hebben ruim voldoende aan de voorgeschreven dagvoorraad.


Kijk goed naar je baby en vertrouw op het vermogen van je baby om zelf aan te geven wanneer hij voeding nodig heeft.


Mocht je meer willen weten, let me know!


Liefs, Jacqueline

info@bloscoching.nl

06 48072878121 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Peuters ontdekken hun eigen willetje en gaan daarmee oefenen. Slapen kun je niet voor je kindje doen en hij heeft dat maar al te goed in de gaten. Wegrennen bij het uitkleden, treuzelen, steeds uit be